Βρίσκεστε εδώ:: Ολοκλήρωση Έκτης Εκδήλωσης "Επιχειρηματικών Προκλήσεων"
 
 

Ολοκλήρωση Έκτης Εκδήλωσης "Επιχειρηματικών Προκλήσεων"

Εκτύπωση

Οι εκδηλώσεις των “Business Challenges” του του Διατμηματικού Προγράμματος Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας συνεχίστηκαν την Τετάρτη 13 Απριλίου. Ομιλητής ήταν ο κ. Ελευθέριος Σαΐτης, ιδρυτής των εταιριών Kronos SA και Intercomm Foods SA και πρόεδρος της Kronos SA που δραστηριοποιείται στον τομέα των κονσερβών φρούτων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση για ακόμη μία φορά.

 Τον ομιλητή προλόγισε ο Διευθυντής του Προγράμματος κ. Ανδρέας Γεωργίου ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο διδάσκων στο Πρόγραμμα κ. Δημήτριος Σουμπενιώτης. Ο κ. Σαΐτης ανέπτυξε τους τομείς δραστηριοποίησης των επιχειρήσεών του, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην προσπάθειά του να επιτύχει την εξωστρέφειά τους και μοιράστηκε με το ακροατήριο μικρά μυστικά από την εμπειρία του. Τόνισε τη σημασία της επιχειρηματικής και επαγγελματικής ακεραιότητας, τις βασικές αξίες του επιχειρείν που εκείνος θεωρεί απαράβατες και προέτρεψε τους νέους ακροατές να τολμήσουν να δραστηριοποιηθούν μόνοι τους εφαρμόζοντας τις πρακτικές που υιοθέτησε κι εκείνος στα πάνω από 45 χρόνια επιτυχούς πορείας του.

Η εκπαίδευση και η έρευνα έρχονται πιο κοντά με την αγορά μέσα από τις «Επιχειρηματικές Προκλήσεις» και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και απόφοιτοι του προγράμματος θα συνεχίσουν να γνωρίζουν επαγγελματίες της αγοράς μέσα από τη δραστηριότητά τους, να ακούν τις εμπειρίες τους και να μοιράζονται μαζί τους τους προβληματισμούς τους για την επιχειρηματικότητα, την οικονομία και την ελληνική πραγματικότητα μέσα από τη διαδικασία της ανοιχτής συζήτησης που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του θεσμού.

Η άρτια υλοποίηση του θεσμού είναι πάγια επιδίωξη της οργανωτικής επιτροπής, η οποία θα συνεχίσει να προσπαθεί να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις ανάγκες των φοιτητών και αποφοίτων του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.