Βρίσκεστε εδώ:: Πραγματοποίηση Έβδομης Εκδήλωσης «Επιχειρηματικών Προκλήσεων»
 
 

Πραγματοποίηση Έβδομης Εκδήλωσης «Επιχειρηματικών Προκλήσεων»

Εκτύπωση
Την περασμένη Τετάρτη 22/2/2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση η 7η εκδήλωση του «Business Challenges" του Διατμηματικού Προγράμματος Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Νευροεπιστήμη στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον: παραδείγματα επιτυχούς ενσωμάτωσης από την ελληνική αγορά».

Τον ομιλητή κ.Χρήστη Μορίδη προλόγισε ο Διευθυντής του Προγράμματος κ.Ανδρέας Γεωργίου, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο διδάσκων στο Πρόγραμμα κ.Ανδρέας Ανδρονικίδης.

Ο κ. Μορίδης αποκάλυψε τις προκλήσεις που καλείτε να ξεπεράσει μια ελληνική επιχείρηση προκειμένου να ωφεληθεί από την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Νευροεπιστήμη. Αναφέρθηκε στην «Επιχείρηση της Γνώσης», και τις αλλαγές που συμβαίνουν σήμερα καθώς και στις ευκαιρίες και τους κινδύνους των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις αλλαγές αυτές.

Στη συνέχεια, ανέφερε τις βέλτιστες στρατηγικές προσαρμογής μιας επιχείρησης στο αβέβαιο διεθνές οικονομικό περιβάλλον, παρουσιάζοντας τα τεχνολογικά εκείνα εργαλεία που βοηθούν προς μια επιτυχημένη προσαρμογή.

Η εκπαίδευση και η έρευνα έρχονται πιο κοντά με την αγορά μέσα από τις «Επιχειρηματικές Προκλήσεις» και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και απόφοιτοι του προγράμματος θα συνεχίσουν να γνωρίζουν επαγγελματίες της αγοράς μέσα από τη δραστηριότητά τους, να ακούν τις εμπειρίες τους και να μοιράζονται μαζί τους προβληματισμούς τους για την επιχειρηματικότητα, την οικονομία και την ελληνική πραγματικότητα μέσα από τη διαδικασία της ανοιχτής συζήτησης που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του θεσμού.

Η άρτια υλοποίηση του θεσμού είναι πάγια επιδίωξη της οργανωτικής επιτροπής, η οποία θα συνεχίσει να προσπαθεί να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις ανάγκες των φοιτητών και αποφοίτων του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.