Βρίσκεστε εδώ:: Γιατί να Επιλέξετε το ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας;
 
 

Γιατί να Επιλέξετε το ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας;

Εκτύπωση

  1. Είστε νέος πτυχιούχος και θέλετε να εισέλθετε και στο χώρο της διοίκησης επιχειρήσεων, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις σας και βελτιώνοντας την ανταγωνιστική σας θέση στην αγορά εργασίας; Το πρόγραμμα για νέους πτυχιούχους απευθύνεται σε νέους αποφοίτους που νιώθουν την ανάγκη να αναπτύξουν περαιτέρω τις γνώσεις τους σχετικά με θέματα στρατηγικής, χρηματοοικονομικής, ανθρωπίνων πόρων, ποιότητας, μάρκετινγκ, επιχειρηματικότητας, λειτουργιών, επιχειρησιακής έρευνας και ποσοτικών μεθόδων.
  2. Είστε στέλεχος επιχείρησης με αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας; Έχετε δουλέψει σε τμήματα πωλήσεων και μάρκετινγκ, στα χρηματοοικονομικά ή στη διοίκηση ανθρωπίνων πόρων; Νιώθετε ότι σας λείπει μια συγκεκριμένη ποσοτική ή ποιοτική προσέγγιση στη διοίκηση των καθημερινών προβλημάτων της επιχείρησής σας; Ανήκετε στα σώματα ασφαλείας (στατιωτικός, αστυνομία κ.λπ) και επιθυμείτε να επιταχύνετε και να προωθήσετε την καριέρα σας, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις διοίκησης; Θέλετε να ανακαλύψετε και να κατανοήσετε τρόπους και μεθοδολογίες που θα σας κάνουν αποδοτικούς και περισσότερο αποτελεσματικούς στη διαχείριση των εν ανεπαρκεία  πόρων της επιχείρησής σας ;
  3. Είστε στέλεχος επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον τεχνικό τομέα ή στον κλάδο των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών; Νιώθετε ότι, ενώ είστε τεχνολογικά ενήμεροι, υστερείτε σε  άλλες διαστάσεις που αφορούν τη διοίκηση της επιχείρησης σας και θα θέλατε να εισέλθετε δυναμικά στο κομμάτι αυτό;
  4. Είστε εκπαιδευτικός; Η διδασκαλία αποτελεί για σας προσωπικό και επαγγελματικό στοίχημα όμως ταυτόχρονα στο σύγχρονο σχολείο οι απαιτήσεις δεν περιορίζονται μόνο στη διδασκαλία (ποτέ άλλοτε δεν ήταν πιο έντονο το γεγονός αυτό). Οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί όλων των βαθμίδων απαιτούν  στελέχη ικανά να διακρίνουν την ευρύτερη εικόνα, αποστολή και οργανωτική τους δομή ώστε να πραγματοποιείται βέλτιστη διαχείριση  πόρων και προσωπικού.
  5. Είστε στέλεχος στο χώρο της παροχής υπηρεσιών υγείας (ιατρός, νοσηλευτής, διοικητικό ή τεχνικό στέλεχος); Η ιατρική φροντίδα σήμερα δεν απαιτεί μόνο αφιέρωση, αγάπη προς το συνάνθρωπο και επιστημονική κατάρτιση. Απαιτεί, παράλληλα, επίκαιρες οργανωτικές γνώσεις και ιδέες ώστε οι οργανισμοί υγείας να μπορούν να είναι συγχρόνως   βιώσιμοι και χρήσιμοι για το κοινωνικό σύνολο.
  6. Η εργασία σας απαιτεί πολλές ώρες, ενώ  οι υπόλοιπες καθημερινές ανάγκες και δραστηριότητες συχνά σας αποτρέπουν από το να αφιερώσετε το χρόνο που θα θέλατε για ενημέρωση, μελέτη και διά βίου μάθηση; Το πρόγραμμα για στελέχη σας παρέχει την ευκαιρία να εργάζεσθε και παράλληλα να διαθέτε χρόνο τόσο για σπουδές όσο και για την οικογένειά σας. Επιπλέον, σας παρέχει τη δυνατότητα να κατανοήσετε καλύτερα τις μικρές και πιο σημαντικές καθημερινές λειτουργίες της επιχείρησης ή του οργανισμού στον οποίο  απασχολείστε.

Αν θέλετε  να αφήσετε τις ιδέες σας να ανθίσουν και να πιστέψετε στον εαυτό σας, να βελτιωθείτε σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, να αποκτήσετε ένα πτυχίο με σημαντικό αντίκρυσμα στην αγορά εργασίας, να αποκτήσετε ένα δίαυλο επικοινωνίας με στελέχη τόσο από τον ακαδημαϊκό όσο και από τον επαγγελματικό τομέα, τότε το MBA του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο οποίο πρέπει να ενταχθείτε!