Βρίσκεστε εδώ:: Προπαρασκευαστικά Μαθήματα
 
 

Προπαρασκευαστικά Μαθήματα

Εκτύπωση

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές υποχρεούνται να παρακολουθήσουν τα προπαρασκευαστικά μαθήματα Εισαγωγή στις Επιστήμες της Συμπεριφοράς και Εισαγωγή στην Οικονομική Θεωρία πριν από την έναρξη του Α' εξαμήνου και το προπαρασκευαστικό μάθημα Εισαγωγή στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση πριν από την έναρξη του Β' εξαμήνου.

Εισαγωγη στις Επιστημες της Συμπεριφορας

Ο στόχος αυτού του προπαρασκευαστικού μαθήματος είναι να ενισχύσει τις ερευνητικές δεξιότητες των φοιτητών ώστε να εφαρμόζουν τις γνώσεις τους από τα μαθήματα του προγράμματος  στην ανάλυση συγκεκριμένων  ζητημάτων που απασχολούν σύγχρονες επιχειρήσεις , στα πλαίσια της διπλωματικής τους διατριβής.

 

Διδάσκων: Μιχαήλ Δημήτριος

 

Εισαγωγη στην Οικονομικη Θεωρια

Στο προπαρασκευαστικό αυτό μάθημα θα γίνει μια εισαγωγή σε βασικές μαθηματικές έννοιες όπως συνάρτηση, κλίση ευθείας και παράγωγος που χρησιμοποιούνται στην κατανόηση και εφαρμογή των οικονομικών προσεγγίσεων σε προβλήματα βελτιστοποίησης. Ως βασική εφαρμογή θα μελετηθεί το πρόβλημα του καταναλωτή. Στόχος του μαθήματος είναι να εξοικειώσει τους φοιτητές με τη χρήση διαγραμμάτων και βασικών μαθηματικών εργαλείων που χρησιμοποιούνται σε προβλήματα λήψης βέλτιστων αποφάσεων.

 

Ομάδα Διδασκόντων: Παναγιωτίδης Θεόδωρος, Χρήστου Χαράλαμπος

 

Εισαγωγη στη Λογιστικη και Χρηματοοικονομικη Διοικηση

Η επιτυχία ή αποτυχία μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων εξαρτάται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από την ικανότητα τους να πάρουν τις σωστές χρηματοοικονομικές αποφάσεις.  O στόχος της ενότητας αυτής είναι να εξοικειώσει τους σπουδαστές με τις βασικές έννοιες και εργαλεία της χρηματοοικονομικής που θα τους επιτρέψουν να παρακολουθήσουν με περισσότερη ευκολία αργότερα άλλα μαθήματα χρηματοοικονομικού περιεχομένου. 

 

Ομάδα ΔιδασκόντωνΚαραγιώργος Θεοφάνης, Νούλας Αθανάσιος